Siirry pääsisältöön

Asuntomessujen keittiöt Vol.1


Ensimmäisessä kuvaamassani keittiössä kiinnitin huomiota käytettävyyten ja sen hienoon epäsuoraan valaistukseen. Valoa löytyi(normaali kattovalaisinten lisäksi) kaappien päältä, alta ja sokkelin kohdalta, jolloin myös lattia pääsee oikeuksiinsa. Aika hienolta näyttää.

Kyseisessä kohteessa oli katossa käytetty neliskanttisia upotettuja valaisimia, jotka sopivat hyvin kattopanelin sekaan. Paneli ja valaisin olivat tismalleen samanlevyisiä, ihanan tarkkaa!






Toisessa keittiössä myös epäsuoraa valaistusta, mutta lattian kautta heijastuva valo puuttuu.  Kalusteiden oven väri hieman harmaaseen tai beessiin taittava.

Sattuuko kuulolla olemaan ketään, jolla on keittiönhana ikkunan edessä, kuten kuvassa? Miten saatte kyseisen ikkunan avattua ja pestyä välistä, meneekö ikkunan tai hanan irroitus hommiksi?




Kolmannessa keittiössä huomattavasti vähemmän epäsuoraa valaistusta. Lisäksi katossa olevat spotit on sommiteltu oudosti sinne tänne, onkohan vahinko?

Liesituuletin on siivekkeen kohdalla ja siivike on normaalia syvempi, samalla tavalla kuten meille on tulossa ettei liettä käytettäessä pääse vesiroiskeet tai rasva räiskähtelemään lattialle asti. Harkitsimme ensin matalaa seinäkettä erottamaan ruokailutilaa ja keittiötä, mutta ajatuksesta luovuttiin, koska en halunnut tinkiä avarasta tunnelmasta.

Lisää keittiöitä ja kaikkea muuta on vielä tulossa, joten pysykää kuulolla. Kunhan olen saanut kaikki kuvat julkaistua, niin vuoden 2016 messut löytyy tunnisteella Asuntomessut 2016.




Hieno tussilla toteutettu taideteos.




Kommentit

Suosittelen tekstejä

Peikonlehti

Peikonlehti kurottelee kattoon ja tähän asti se on kasvanut seinää vasten ilman tukea. Mittaa on niin reilusti, että kasvi oli pakko tukea jollain keinolla, ettei se vahingossa kaadu ja katkea. Yleensä peikonlehdelle käytetään sellaisia ruskeita kookoskeppejä, mutta itse en niiden ulkonäöstä välitä ja halusin näkymättömämmän ratkaisun. Kiinnitimme tuen suoraan seinään ja tukena käytettiin keittiötarvikkeille tarkoitettua tankoa, jollainen meillä on myös keittiötason päädyssä. Viimeisessä kuvassa näkyy kasvituki asennettuna seinään, mutta ilman kasvia.   Peikonlehdelle kasvutuki seinään    

Terassin uusi pinta

Niinähän siinä sitten kävi, vaikka toisin vannoin. Meille ei enään tule sävytettyä terassia, kun sen kunnostuksessa on joka vuosi niin kova urakka. Vannomisesta huolimatta, terassi on nyt on käsitelty sävytetyllä Virtasen öljyllä ruskeanharmaaksi ja hyvältähän se näyttää. Pelkän ulkonäön vuoksi emme terassia öljynneet, vaan pelkäsimme lämpökäsitellyn puun alkavan halkeilla ja tikkuuntua ajan myötä. Etelään avautuva iso terassimme on lähes koko päivän auringon armoilla ja se alkoi jo näkymään terassin kunnossa. Käsittelimme laudat värittömällä Virtasen öljyllä edellisenä kesänä ja siltikin auringon vaikutus näkyi jo pahasti laudoissa. Myyjä kertoikin nyt, että sitä parempi UV-suoja mitä tummempi sävytys öljyssä on, joten päädyimme tummaan harmaaseen. Tällä kertaa panostimme myös työvälineisiin, painepesuriin hommattiin terassipesuri vaihtopää, joka oli mielestäni koko 35 euronsa arvoinen ostos. Terassipesuri ei roiskinut likaisia vesiä pitkin ikkunoita tai seiniä ja terassista tuli

Istuinpäällisen verhoilu

Siirrän istuinpäällisen verhoiluohjeen vanhasta sulkemastani blogistani tänne.  Ensimmäisenä tärkeimmät, eli työkalut. Vanhan verhoilun poistamisessa ja uuden asentamisessa käytin oheisia työkaluja. Kangassakset, Papukaijapihdit, minikokoinen sorkkarauta, niittari ja siihen sopivia niittejä (korkeus 6mm, mutta voisivat varmaan olla korkeampiakin).  Ensin poistetaan vanha verhoilu, johon minisorkkarauta on oiva väline. Kuvan asettelu on vain malliksi, koska yleensä laitan sorkkaraudan kankaan ja puun väliin, jolloin käytän kangastakin apuna, että saan niitin toisen reunan irti puusta.    Kun niitin reuna on irroitettu, sen saa helposti pihdeillä irti. Irroita kaikki niitit ja alkuperäinen kangas, sekä tarkista tarvitseeko pehmusteita vaihtaa. Kun istuinosa on valmis uudelle kankaalle, asettele kangas pöydälle ja istuinosa sen päälle. Tarkista, että istuin on keskellä, jolloin kangasta jää terpeeksi kaikille reunoille. Kangas niitataan yksi reuna kerrallaa