Siirry pääsisältöön

Piha

Pihatyöt ovat edenneet kiitettävästi loman aikana, maalaus ja istutusalueet alkavat olla kuosissa. Nurmikko olisi tietysti kiittänyt muutamasta sadepisarasta, mutta erityisesti lomalaiset ovat nauttineet aurinkoisesta säästä.

Alla useamman kuvan päivitys siitä, missä vaiheessa pihalla ollaan. Paljon ei puutu, että päästään nauttimaan pihan ylläpitovaiheesta. Ruohon leikkuu, kasvimaan hoito ja rikkaruohojen nyppiminen ovat sellaista kesään kuuluvaa pientä puuhaa.

Nimeän tässä samalla pihan uudet tulokkaat, että muistan vielä parin vuoden päästä mitä pihalla kasvaa. Syreenin sain äitienpäivän kukkana ja oikein mieluinen kukka olikin. Purppurakeijunkukat kasvavat pionien välissä ja näkyvät seasta punertavien lehtien ansiosta.
  • Unkarinsyreeni rungollinen (Syring josikaea) 
  • Purppurakeijunkukka (Heuchera micrantha 'palace Purple')

Rungollinen unkarinsyreeni ja purppurakeijunkukka pionien välissä.


Tyrni


Lähinna kuvaajaa sijaitsee Latvian matala kirsikka, joka korvasi paikalla aiemmin kasvaneen kurejoen kesäomenan, mikä ei selvinnyt ensimmäisestä talvesta. Ruusunagervot ovat taaimmaisena, lähinnä taloa. Alla olevasta kuvasta näkyykin, että talon päätykolmiot odottavat vielä maalia, mutta muuten toinen maalauskierros on voiton puolella.
  • Kirsikka Latvian matala (prunus cerasus, omajuurinen)
  • Ruusuangervo (Spiraea japonica Froebelii)
Autotallin takana sijaitsee viimeinen rakennusajan puukasa, mutta näitä ei raski laittaa polttopuuksi. Ainakin kasvilavan laajennus on suunnitteilla ja pieni silta naapurin puolelle. Ehkäpä jotain muutakin pientä..
  • Hapankirsikka Artturila (Prunus cerasus, omajuurinen)

Äärimmäisenä oikealla on lisää kirsikkaa. Jänikset söivät meidän tuurenpihlajat, joten toisen tilalle tuli kirsikka ja toisen tilalle uusi tuurenpihlaja. Puiden keskellä kasvaa jokin syreeni, mutta lajikkeesta ei ole tietoa. Talvesta viisastuneena, tuurenpihlajan ympärillä on jo nyt suoja, etteivät puput pääse maistelemaan puuta. 
  • Kirsikka Sikkolan kuulasmarja (prunus cerasus, omajuurinen)

Kommentit

Suosittelen tekstejä

Eucalyptus kranssi

Erikoinen heräteostos kukkakaupasta, pari eucalyptuksen oksaa, jotka vääntyivät kauniisti kranssille. Katkoin oksat ja valmistin paksusta metallilangasta pohjan. Kieputin oksat metallisen pohjan päälle ohuella metallilangalla ja lopputuloksena on raikkaan tuoksuinen vehreä kranssi.

En muistanut ottaa kranssista kuvaa heti tuoreeltaan, mutta ensimmäisessä kuvassa jo hiukan kuivahtanut versio, joka mielestäni näyttää vieläkin hyvältä.
Nukkekodin remontti

Lunbyn uudehko, mutta kärsinyt nukkekoti koki kokonaisvaltaisen remontin, kun päivitin kaikki seinäpinnat moderniksi ja helposti puhdistettavaksi. Tapetin jämäpalat pääsivät käyttöön ulkokatossa, sekä huoneiden takaseinässä. Kaikki muut seinät ja lattia on pinnoitettu itseliimautuvalla muovilla (D-C-Fix).

Yllättävän näppärästi tällaisen projektin sai tehtyä ja kaikki osatkin irtosivat nätisti, vaikka osa ikkunanpielistä taistelikin vastaan. Harmittaa, kun en muistanut ottaa kuvaa ennen remonttia, mutta talossa oli alkuperäiset paperiset pinnat ja värit hyvin hempeitä. Vaaleanpunainen ja vihreä ei olisi sopinut uusien asukkaiden tyyliin, joten jotain särmää sisustukseen oli saatava.

Seinillä olevista kuvista voi jo arvata, että kuka talossa tulee asustelemaan.. ei ihan normaali nukkekodin asukas. Mutta tämä ei olekaan nukkekoti, vaan autojen koti. Nyt pitäisi vain löytää kalusteet, mitkä sopivat jollakin tavalla autojen käyttöön. Haastetta kerrakseen.

Mukavaa sunnuntai-iltaa!


Tulisi jo lunta

Piha ja minä olisimme valmiina vastaanottamaan lunta. Talvivalot on asennettu, pihakuusi haettu, lintulauta on paikoillaan ja täynnä ruokaa, uudet mustat lyhdyt ostettu, piha on siistitty, lyhdyt on aseteltu, aurauskepit on paikoillaan ja havut aseteltu. Lunta kiitos!

Keskimmäisessä kuvassa on pöytä, jonka tuunasin kesällä. Sahasin sirkkelillä (kyllä ihan itse) kolme saman mittaista palaa lankusta, ruuvasin ne yhteen ja samalla kiilasin puut tukevasti runkoa vasten. Metallinen jalka, jossa oli alunperin lasipinta, oli nettikirppislöytö.