Siirry pääsisältöön

Piha

Pihatyöt ovat edenneet kiitettävästi loman aikana, maalaus ja istutusalueet alkavat olla kuosissa. Nurmikko olisi tietysti kiittänyt muutamasta sadepisarasta, mutta erityisesti lomalaiset ovat nauttineet aurinkoisesta säästä.

Alla useamman kuvan päivitys siitä, missä vaiheessa pihalla ollaan. Paljon ei puutu, että päästään nauttimaan pihan ylläpitovaiheesta. Ruohon leikkuu, kasvimaan hoito ja rikkaruohojen nyppiminen ovat sellaista kesään kuuluvaa pientä puuhaa.

Nimeän tässä samalla pihan uudet tulokkaat, että muistan vielä parin vuoden päästä mitä pihalla kasvaa. Syreenin sain äitienpäivän kukkana ja oikein mieluinen kukka olikin. Purppurakeijunkukat kasvavat pionien välissä ja näkyvät seasta punertavien lehtien ansiosta.
  • Unkarinsyreeni rungollinen (Syring josikaea) 
  • Purppurakeijunkukka (Heuchera micrantha 'palace Purple')

Rungollinen unkarinsyreeni ja purppurakeijunkukka pionien välissä.


Tyrni


Lähinna kuvaajaa sijaitsee Latvian matala kirsikka, joka korvasi paikalla aiemmin kasvaneen kurejoen kesäomenan, mikä ei selvinnyt ensimmäisestä talvesta. Ruusunagervot ovat taaimmaisena, lähinnä taloa. Alla olevasta kuvasta näkyykin, että talon päätykolmiot odottavat vielä maalia, mutta muuten toinen maalauskierros on voiton puolella.
  • Kirsikka Latvian matala (prunus cerasus, omajuurinen)
  • Ruusuangervo (Spiraea japonica Froebelii)
Autotallin takana sijaitsee viimeinen rakennusajan puukasa, mutta näitä ei raski laittaa polttopuuksi. Ainakin kasvilavan laajennus on suunnitteilla ja pieni silta naapurin puolelle. Ehkäpä jotain muutakin pientä..
  • Hapankirsikka Artturila (Prunus cerasus, omajuurinen)

Äärimmäisenä oikealla on lisää kirsikkaa. Jänikset söivät meidän tuurenpihlajat, joten toisen tilalle tuli kirsikka ja toisen tilalle uusi tuurenpihlaja. Puiden keskellä kasvaa jokin syreeni, mutta lajikkeesta ei ole tietoa. Talvesta viisastuneena, tuurenpihlajan ympärillä on jo nyt suoja, etteivät puput pääse maistelemaan puuta. 
  • Kirsikka Sikkolan kuulasmarja (prunus cerasus, omajuurinen)

Kommentit

Suosittelen tekstejä

Olohuone ja keittiö

En ole pitkään aikaan julkaissut olohuoneesta laajakulmakuvaa, joten tilanne täytyi korjata.

Nykyiset verhot ovat mielestäni paremmat, koska ne ovat kevyemmät ja osittain läpikuultavammat, kuin vanhat turkoosinvihreät. Jostain syystä lähes kaikki värikkäät tekstiilit ovat joutuneet kaappiin odottelemaan, mutta eiköhän ne kesän myötä pääse jälleen värittämään sisustusta.Lundian maalaaminen

Lundian maalaaminen mattamustaksi onnistui helposti seuraavilla tarvikkeilla.

Hiontahuopa LiimarättiHengityssuojainSuojalasit Spraymaali
Pesin hyllyt laimealla pesuaineliuoksella ja annoin niiden kuivua hyvin. Pesun jälkeen hyllyn kaikki osat (puu ja metalli) hiottiin hiontahuovalla ja pyyhittiin puhtaaksi liimarätillä, tämän jälkeen pinta on maalausvalmis. Liimarättiä käsitellessä ja maalatessa kannattaa pitää hanskat kädessä.

Spraymaalilla on tapana levitä, joten suosittelen valitsemaan maalauspaikan huolella.  Maalaminen onnistui myös ulkona, kun ei ollut tuulinen päivä. Suurin osa tarvikkeista on hankittu automaalikaupasta, jossa neuvoivat, että maalilla saa parhaan mattapintaisen tuloksen, kun maalauksen tekee hyvin ohuina pölymäisinä kerroksina.

Testaaminen omalla vastuulla, mutta minä olen lopputulokseen tyytyväinen :)
Mukavaa laskiaissunnuntaita

Sattuipas sopivasti auringonpaiste laskiassunnuntaille, vielä kun pakkanen hellittää hiukan, niin sää on mitä parhain ulkoilulle.

Kuvissa uusi maljakko, joka on odottanut oikeaa hetkeä käyttöönotolle. Maaliskuun kunniaksi tuli hankittua keväinen kukkakimppu.