Siirry pääsisältöön

Piha

Pihatyöt ovat edenneet kiitettävästi loman aikana, maalaus ja istutusalueet alkavat olla kuosissa. Nurmikko olisi tietysti kiittänyt muutamasta sadepisarasta, mutta erityisesti lomalaiset ovat nauttineet aurinkoisesta säästä.

Alla useamman kuvan päivitys siitä, missä vaiheessa pihalla ollaan. Paljon ei puutu, että päästään nauttimaan pihan ylläpitovaiheesta. Ruohon leikkuu, kasvimaan hoito ja rikkaruohojen nyppiminen ovat sellaista kesään kuuluvaa pientä puuhaa.

Nimeän tässä samalla pihan uudet tulokkaat, että muistan vielä parin vuoden päästä mitä pihalla kasvaa. Syreenin sain äitienpäivän kukkana ja oikein mieluinen kukka olikin. Purppurakeijunkukat kasvavat pionien välissä ja näkyvät seasta punertavien lehtien ansiosta.
  • Unkarinsyreeni rungollinen (Syring josikaea) 
  • Purppurakeijunkukka (Heuchera micrantha 'palace Purple')

Rungollinen unkarinsyreeni ja purppurakeijunkukka pionien välissä.


Tyrni


Lähinna kuvaajaa sijaitsee Latvian matala kirsikka, joka korvasi paikalla aiemmin kasvaneen kurejoen kesäomenan, mikä ei selvinnyt ensimmäisestä talvesta. Ruusunagervot ovat taaimmaisena, lähinnä taloa. Alla olevasta kuvasta näkyykin, että talon päätykolmiot odottavat vielä maalia, mutta muuten toinen maalauskierros on voiton puolella.
  • Kirsikka Latvian matala (prunus cerasus, omajuurinen)
  • Ruusuangervo (Spiraea japonica Froebelii)
Autotallin takana sijaitsee viimeinen rakennusajan puukasa, mutta näitä ei raski laittaa polttopuuksi. Ainakin kasvilavan laajennus on suunnitteilla ja pieni silta naapurin puolelle. Ehkäpä jotain muutakin pientä..
  • Hapankirsikka Artturila (Prunus cerasus, omajuurinen)

Äärimmäisenä oikealla on lisää kirsikkaa. Jänikset söivät meidän tuurenpihlajat, joten toisen tilalle tuli kirsikka ja toisen tilalle uusi tuurenpihlaja. Puiden keskellä kasvaa jokin syreeni, mutta lajikkeesta ei ole tietoa. Talvesta viisastuneena, tuurenpihlajan ympärillä on jo nyt suoja, etteivät puput pääse maistelemaan puuta. 
  • Kirsikka Sikkolan kuulasmarja (prunus cerasus, omajuurinen)

Kommentit

Suosittelen tekstejä

Keittiön kiertoajelu

Huomasin keittiökuvia tutkiessani, että en ole kuvannut valmista keittiötä kaikilta seiniltä, joten tässäpäs niitä olisi. Olen ollut keittiön toimintaan tyytyväinen, enkä vuoden asumisen jälkeen muuttaisi muuta, kuin altaan värin.

Hyvin kalkkinen vesi ja musta allas ei ole hyvä yhdistelmä, koska allasta on mahdoton pitää siistin näköisenä. Vaikka allas on puhdistettu perusteellisesti, näkyy siinä aina kalkkijäämiä, mitkä eivät lähde ahkerallakaan pesulla.

Keittiön yksi korkea kaappi on uhrattu siivousvälineille, joten korkeat kaapit sisältävät pelkästään kylmäkodinkoneita, uunin, mikron sekä siivouskomeron. Kaikki kuiva-aineet ovat isoissa vetolaatikoissa, sekä ruokailuvälineet ja mausteet ovat isojen laatikoiden sisällä olevissa piilolaatikoissa. Kätketyt laatikot kuulostavat hankalalta käyttää, mutta minä olen tykännyt, eikä muukaan perhe ole reklamoinut asiasta.

Yläkaapit kätkevät sisäänsä yhden poikkeuksen, normaaliin Suomalaiseen keittiöön nähden. Meillä ei ole kuivauskaappia. Mi…

Kirppistelyä

Harvinaisen hyvä kirppistely syksy, löytöinä kaikkea kivaa halvalla. Mukaan tarttuivat, musta magneettitaulu, valastyyny, heppa ja lemons metallitaulu. Kaikki nämä yhteensä alle 13 euroa.

Lundian hylly kasvaa

Lundian kirjahyllyä on kasvatettu yhdellä hylly leveydellä, eli yhdellä 208 korkealla tikkaalla ja kolmella 50 leveällä hyllylevyllä. Varaosia on vielä paljon varastossa, kun kaikille ei ole vielä löytynyt käyttökohdetta ja värikin on toistaiseksi alkuperäinen mänty. Käytössä oleva kirjahylly on itse maalattu spray maalilla.

Kirjahyllyn levennysosa tehtiin sitä silmälläpitäen, että jossain vaiheessa hankin pienikokoisen akvaarion keskelle hyllyä. Haaveissa olisi valkoinen tai musta Fluval edge 46L akvaario.

Ihanaa viikonloppua kaikille!