Siirry pääsisältöön

Istuinpäällisen verhoilu

Siirrän istuinpäällisen verhoiluohjeen vanhasta sulkemastani blogistani tänne. 

Ensimmäisenä tärkeimmät, eli työkalut. Vanhan verhoilun poistamisessa ja uuden asentamisessa käytin oheisia työkaluja. Kangassakset, Papukaijapihdit, minikokoinen sorkkarauta, niittari ja siihen sopivia niittejä (korkeus 6mm, mutta voisivat varmaan olla korkeampiakin). 


Ensin poistetaan vanha verhoilu, johon minisorkkarauta on oiva väline. Kuvan asettelu on vain malliksi, koska yleensä laitan sorkkaraudan kankaan ja puun väliin, jolloin käytän kangastakin apuna, että saan niitin toisen reunan irti puusta.
  


Kun niitin reuna on irroitettu, sen saa helposti pihdeillä irti. Irroita kaikki niitit ja alkuperäinen kangas, sekä tarkista tarvitseeko pehmusteita vaihtaa.


Kun istuinosa on valmis uudelle kankaalle, asettele kangas pöydälle ja istuinosa sen päälle. Tarkista, että istuin on keskellä, jolloin kangasta jää terpeeksi kaikille reunoille. Kangas niitataan yksi reuna kerrallaan (istuinosan etureuna ensin) ja kaksi ensimmäistä reunaa aloitetaan niittamaan keskeltä ja edetään keskimmäisestä niitistä ulospäin, että kangas pysyy tiukalla.


Ensimmäinen reuna on valmis. 

  
Seuraavaksi niitataan vastakkainen puoli ja aloitus niitti keskelle, niin että kangas vedetään napakaksi. Jatka niittaamista keskiniitistä ulospäin ja muista pitää kangas tiukalla keskiniittiin ja vastakkaisen puolen niitteihin nähden.

  
Kangas on niitattu istuinosan etu- ja takareunaan kiinni. Seuraavaksi käsitellään kulmat ja istuinosan sivut.
 


Istuimen nurkat niitataan, joko tekemällä kankaaseen kunnon taitos tai sitten alla olevan mukaisesti vetämällä kankaan tiukalle milli kerrallaan, jolloin nurkkaan tulee useampia niittejä.

  
Niitataan saman reunan molemmat nurkat, niin että kankaaseen jää keskelle mahdollisimman vähän löysää (huono esimerkki kuvassa). Jonka jälkeen koko reuna niitataan kiinni ja jälleen kangas pidetään napakkana, ettei päällypuolelle jää löysää kangasta.

  
Kun kaikki reunat on niitattu, kannattaa istuinosaa vähän painella käsin ja katsoa jäikö mihinkään kohtaa löysää kangasta, tässä vaiheessa voi vielä lisätä muutaman niitin tarpeen mukaan. Nurkat ei ole kovin kauniit, mutta kyllä tämä kotiverhoilijalle passaa. Päällypuolihan se on se jota esitellään ;)

  
 Valmis!

  
 

Kommentit

Suosittelen tekstejä

Peikonlehti

Peikonlehti kurottelee kattoon ja tähän asti se on kasvanut seinää vasten ilman tukea. Mittaa on niin reilusti, että kasvi oli pakko tukea jollain keinolla, ettei se vahingossa kaadu ja katkea. Yleensä peikonlehdelle käytetään sellaisia ruskeita kookoskeppejä, mutta itse en niiden ulkonäöstä välitä ja halusin näkymättömämmän ratkaisun. Kiinnitimme tuen suoraan seinään ja tukena käytettiin keittiötarvikkeille tarkoitettua tankoa, jollainen meillä on myös keittiötason päädyssä. Viimeisessä kuvassa näkyy kasvituki asennettuna seinään, mutta ilman kasvia.   Peikonlehdelle kasvutuki seinään    

Haapalaude ennen ja jälkeen parafiinikäsittelyn

Jännitin hiukan etukäteen, että miten paljon parafiinikäsittely lauteelle muuttaa saunan ilmettä, mutta turhaan. Tietysti mikäli tavoittelee valkoista ulkonäköä lauteelle, niin silloin se olisi kannattanut sävyttää valkoisella aineella. Minä olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka laude muuttui hiukan enemmän kellertäväksi, niin kokonaisuus näyttää silti hyvältä. Uskoisin myös, että käsitelty laude pysyy parempana pidempään, kuin käsittelemätön. Laude ennen parafiinia Laude parafiinin jälkeen