Siirry pääsisältöön

Takka

Meille on valmistumassa Tulikiven Vaala takka, osalaattapintaisena ja valkoisella hiertopinnoitteella. Alemmassa kuvassa näkyy meidän takan tilanne tällä hetkellä, pinnasta puuttuu vielä hiertopinnoite ja laattojen välistä saumaus. Luukut ovat samat mitkä havainnekuvassa, mutta alkuperäiseen malliin nähden takan nurkat on suoristettu.

Pataleipä ohje on jo odottelemassa aikaa milloin päästään lämmittämään takkaa kunnolla.

Kuva www.tulikivi.fi


Kommentit

 1. Meillä on samantyylinen Kermansaven.Yläosassa on tuo leivinuuniluukku.En kyllä sitä juurikaan käytä.Mutta muutoin takka lämpiää talvella harva se päivä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli myös vaihtoehtona ottaa erillinen uuni takan yhteyteen, mutta päädyimme valitsemaan pelkän takan. Takassa pystyy kuitenkin valmistamaan lihapadat samalla tavalla kuin entisen kotimme leivinuunissakin.

   Sattuisiko teillä olemaan takan yhteydessä korvausilmaputkea? Minua kiinnostaisi suuresti kuulla käyttökokemuksia, mikäli tällainen löytyy?

   Poista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät viestin.

Suosittelen tekstejä

Helmeilee

Vanhat tuikku kastehelmet ovat saaneet seurakseen kaksi uutta purkkia. Kaunista ja käytännöllistä säilytystä, purkeissa on tiiviste, mikä pitää syksyn kosteuden poissa. Vielä olisi hankintalistalla suuri sileä purkki, minne saisin itsetehdyt näkkileivät säilöön.Ripaus mustaa

Musta väri, mille olin lähes "allerginen" muutama vuosi sitten, on löytänyt jalansijan meidän kodissa. Mustaa sopivina ripauksina siellä täällä, tuo kummasti särmää sisustukseen.

Alla sisustuskuvia, missä häivähdys mustaa.


Iltahämy

Olohuoneen sisustus on asettunut uomiinsa, eikä huonekaluja ole siirrelty samaan tahtiin, kuin aiemmin. Iltasella on sytytettävä tunnelmavalot oleskelua varten ja yötkin ovat kunnolla pimeitä, syksy taitaa olla tulossa. Kohta pääsee lämmittämään takkaa ja oikeastaan aika mukavaa, vaikka talvi onkin edessä. 

Muutama suunnitelma on vielä olohuoneen varalle. Verhojen kaveriksi haluaisin valoverhot tuomaan pehmeyttä, vaikka nykyiset verhot ovat tuplaleveät, ne jäävät turhan vaisuiksi. Jonkinlainen ikkunavalaisin pitäisi myös löytää ja ikkunan alle voi jossain vaiheessa tulla itsetehty kukkalauta/penkki, mutta silläkään ei ole kiirettä.

Leppoisaa viikonloppua kaikille.