Siirry pääsisältöön

Portaattomasti säädettävä kirjahylly

Portaattomasti säädettävä kirjahylly kuulostaa epätodelliselta olohuone haaveelta, mutta olen tainnut löytää keinon! Ihailin asuntomessuilla alla olevan kuvan säilytysjärjestelmää, mutta en tajunnut paikanpäällä katsoa mikä järjestelmä on kysessä (jos kyseinen tieto oli jossain saatavilla).

Nyt taisin löytää saman säilytysjärjestelmän netistä ja olen vakuuttunut, tästä tehdään meidän olohuoneen portaattomasti säädettävä kirjahylly! Mikäli kyseessä ei ole sama tuote, niin ainakin todella paljon samannäköinen.

Rautian sivuilta löytämäni Visu Deco säilytysjärjestelmän kiskot ja kannakkeet ovat ihan täydelliset. Tavoitteena olisi kirjahylly, johon saisi upotettua tauluja, kirjoja, koriste-esineitä, yms. mitä nyt mieleen juolahtaakaan ja nimenomaan taulujen takia hyllyjen pitäisi olla helposti säädettävissä. Haluaisin mielelläni jakaa muutaman inspiraatiokuvan olohuoneista joissa vastaavanlainen idea on toteutettu, mutta lähde puuttuu, joten joudutte odottamaan meidän näköistä hyllykuvaa.

Lisäksi, mikä parasta, hinta tälle massiviselle säilytyskalusteelle jää järkevälle tasolle ja joskus jos hyllyyn kyllästyy, niin varastoon tarvitaan aina lisää säilytystilaa. Pienen ajatauksen olen suonut myös sille, että kaapin alusta on todella helppo imuroida, koska alimman hyllyn voi jättää reilusti irti lattiasta. Mukavaa sunnuntai iltaa kaikille!


Kuva lainattu rautia.fi Visu Warehouse

Kuva lainattu rautia.fi Visu Warehouse

Kommentit

  1. Olen nähnyt tuollaisia hyllyköitä eräässä kodissa ja itsekkin olen haaveillut yhteen pieneen kulmaan...olisi juuri sopiva kolo.

    VastaaPoista
  2. Hienoa kuulla, että tällainen kokonaisuus on toteutettu onnistuneesti :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät viestin.

Suosittelen tekstejä

Peikonlehti

Peikonlehti kurottelee kattoon ja tähän asti se on kasvanut seinää vasten ilman tukea. Mittaa on niin reilusti, että kasvi oli pakko tukea jollain keinolla, ettei se vahingossa kaadu ja katkea. Yleensä peikonlehdelle käytetään sellaisia ruskeita kookoskeppejä, mutta itse en niiden ulkonäöstä välitä ja halusin näkymättömämmän ratkaisun. Kiinnitimme tuen suoraan seinään ja tukena käytettiin keittiötarvikkeille tarkoitettua tankoa, jollainen meillä on myös keittiötason päädyssä. Viimeisessä kuvassa näkyy kasvituki asennettuna seinään, mutta ilman kasvia.   Peikonlehdelle kasvutuki seinään    

Haapalaude ennen ja jälkeen parafiinikäsittelyn

Jännitin hiukan etukäteen, että miten paljon parafiinikäsittely lauteelle muuttaa saunan ilmettä, mutta turhaan. Tietysti mikäli tavoittelee valkoista ulkonäköä lauteelle, niin silloin se olisi kannattanut sävyttää valkoisella aineella. Minä olen kuitenkin tyytyväinen lopputulokseen, vaikka laude muuttui hiukan enemmän kellertäväksi, niin kokonaisuus näyttää silti hyvältä. Uskoisin myös, että käsitelty laude pysyy parempana pidempään, kuin käsittelemätön. Laude ennen parafiinia Laude parafiinin jälkeen

Istuinpäällisen verhoilu

Siirrän istuinpäällisen verhoiluohjeen vanhasta sulkemastani blogistani tänne.  Ensimmäisenä tärkeimmät, eli työkalut. Vanhan verhoilun poistamisessa ja uuden asentamisessa käytin oheisia työkaluja. Kangassakset, Papukaijapihdit, minikokoinen sorkkarauta, niittari ja siihen sopivia niittejä (korkeus 6mm, mutta voisivat varmaan olla korkeampiakin).  Ensin poistetaan vanha verhoilu, johon minisorkkarauta on oiva väline. Kuvan asettelu on vain malliksi, koska yleensä laitan sorkkaraudan kankaan ja puun väliin, jolloin käytän kangastakin apuna, että saan niitin toisen reunan irti puusta.    Kun niitin reuna on irroitettu, sen saa helposti pihdeillä irti. Irroita kaikki niitit ja alkuperäinen kangas, sekä tarkista tarvitseeko pehmusteita vaihtaa. Kun istuinosa on valmis uudelle kankaalle, asettele kangas pöydälle ja istuinosa sen päälle. Tarkista, että istuin on keskellä, jolloin kangasta jää terpeeksi kaikille reunoille. Kangas niitataan yksi reuna kerrallaa