Siirry pääsisältöön

Terassielämää

Terassi alkaa pikkuhiljaa olemaan elokunnossa. Ensimmäistä kertaa meillä on terassilla tarpeeksi tilaa, että siellä voi ruokapöydän lisäksi olla oleskeluryhmä.
Pergolarakenne odottaa vielä kattoa, mutta aurinkopurjeet ovat jo paikoillaan ja näyttävät ihan mittatilaustyöltä. Oikeasti purjeet ovat Ikeasta ja sovitettu oikean kokoiseksi omin kätösin. 

Alimmassa kuvassa näkyy kesälomareissulta ostettu kannu/pullo perinteisellä korkilla. Kätevä kapistus, koska ainakin minulla on veden juonti lisääntynyt, kun jääkapissa on aina kylmää vettä tarjolla. Kumma juttu tuo ulkona syöminen, miten se ruoka maistuu aina pihalla paremmalta?Kommentit

Suosittelen tekstejä

Juustotarjotin

Pieni(tai ei niin pienikään) juustomaistiainen vaati päästä mukaan Juustoportin myymälästä. En ole aiemmin huomannut, että heillä on valikoimassa useampaa vuohenjuustoja. Toivottavasti osaa näistä vuohenjuustoista löytyy Oulussa sijaitsevista kaupoista. Mukavaa viikonloppua kaikille!


Mahtava löytö

Muistatteko viime kesänä, kun bongasin hotellista valaisimen, jonka haluaisin joskus itsellenikin. Nyt sitten tärppäsi, löysin kuvien komeat yksilöt käytettynä, kohtuulliseen hintaan ja vieläpä melkein naapurista.

On ne vaan ihanat, mutta yksi harmistuksen aihe, näitä on pakko saada vielä yksi kappale lisää. Olohuone näyttää alastomalta, kun siellä on pelkästään katossa olevat spotit.Lundian maalaaminen

Lundian maalaaminen mattamustaksi onnistui helposti seuraavilla tarvikkeilla.

Hiontahuopa LimarättiHengityssuojainSuojalasit Spraymaali
Pesin hyllyt laimealla pesuaineliuoksella ja annoin niiden kuivua hyvin. Pesun jälkeen hyllyn kaikki osat (puu ja metalli) hiottiin hiontahuovalla ja pyyhittiin puhtaaksi liimarätillä, tämän jälkeen pinta on maalausvalmis. Liimarättiä käsitellessä ja maalatessa kannattaa pitää hanskat kädessä.

Spraymaalilla on tapana levitä, joten suosittelen valitsemaan maalauspaikan huolella.  Maalaminen onnistui myös ulkona, kun ei ollut tuulinen päivä. Suurin osa tarvikkeista on hankittu automaalikaupasta, jossa neuvoivat, että maalilla saa parhaan mattapintaisen tuloksen, kun maalauksen tekee hyvin ohuina pölymäisinä kerroksina.

Testaaminen omalla vastuulla, mutta minä olen lopputulokseen tyytyväinen :)