Siirry pääsisältöön

Terassielämää

Terassi alkaa pikkuhiljaa olemaan elokunnossa. Ensimmäistä kertaa meillä on terassilla tarpeeksi tilaa, että siellä voi ruokapöydän lisäksi olla oleskeluryhmä.
Pergolarakenne odottaa vielä kattoa, mutta aurinkopurjeet ovat jo paikoillaan ja näyttävät ihan mittatilaustyöltä. Oikeasti purjeet ovat Ikeasta ja sovitettu oikean kokoiseksi omin kätösin. 

Alimmassa kuvassa näkyy kesälomareissulta ostettu kannu/pullo perinteisellä korkilla. Kätevä kapistus, koska ainakin minulla on veden juonti lisääntynyt, kun jääkapissa on aina kylmää vettä tarjolla. Kumma juttu tuo ulkona syöminen, miten se ruoka maistuu aina pihalla paremmalta?Kommentit

Suosittelen tekstejä

Olohuone ja keittiö

En ole pitkään aikaan julkaissut olohuoneesta laajakulmakuvaa, joten tilanne täytyi korjata.

Nykyiset verhot ovat mielestäni paremmat, koska ne ovat kevyemmät ja osittain läpikuultavammat, kuin vanhat turkoosinvihreät. Jostain syystä lähes kaikki värikkäät tekstiilit ovat joutuneet kaappiin odottelemaan, mutta eiköhän ne kesän myötä pääse jälleen värittämään sisustusta.Lundian maalaaminen

Lundian maalaaminen mattamustaksi onnistui helposti seuraavilla tarvikkeilla.

Hiontahuopa LiimarättiHengityssuojainSuojalasit Spraymaali
Pesin hyllyt laimealla pesuaineliuoksella ja annoin niiden kuivua hyvin. Pesun jälkeen hyllyn kaikki osat (puu ja metalli) hiottiin hiontahuovalla ja pyyhittiin puhtaaksi liimarätillä, tämän jälkeen pinta on maalausvalmis. Liimarättiä käsitellessä ja maalatessa kannattaa pitää hanskat kädessä.

Spraymaalilla on tapana levitä, joten suosittelen valitsemaan maalauspaikan huolella.  Maalaminen onnistui myös ulkona, kun ei ollut tuulinen päivä. Suurin osa tarvikkeista on hankittu automaalikaupasta, jossa neuvoivat, että maalilla saa parhaan mattapintaisen tuloksen, kun maalauksen tekee hyvin ohuina pölymäisinä kerroksina.

Testaaminen omalla vastuulla, mutta minä olen lopputulokseen tyytyväinen :)
Mukavaa laskiaissunnuntaita

Sattuipas sopivasti auringonpaiste laskiassunnuntaille, vielä kun pakkanen hellittää hiukan, niin sää on mitä parhain ulkoilulle.

Kuvissa uusi maljakko, joka on odottanut oikeaa hetkeä käyttöönotolle. Maaliskuun kunniaksi tuli hankittua keväinen kukkakimppu.