Siirry pääsisältöön

Vielä on lomaa jäljellä

Viimeistä lomaviikkoa rytmittää vesisade, joten ompelukset ovat edistyneet kuin itsestään. Onnistuin löytämään alesta Marimekon kanteleen kutsu -kangasta, jota jossain vaiheessa suunnittelin verhokäyttöön sen hienon konjakinruskean värin vuoksi. 

Verhot jäivät tuolloin toteuttamatta, mutta nyt ostin kangasta pöytäliinaksi, sekä parin tyynyn mittoihin sopivaksi. Pöytäliinan mitta on kylläkin sovitettu meidän verhon mitan mukaan, eli jossain vaiheessa se voi päätyä myös verhoksi. 

Mukavaa keskiviikkoa kaikille.

 
 

Kommentit

Suosittelen tekstejä

Peikonlehti

Peikonlehti kurottelee kattoon ja tähän asti se on kasvanut seinää vasten ilman tukea. Mittaa on niin reilusti, että kasvi oli pakko tukea jollain keinolla, ettei se vahingossa kaadu ja katkea. Yleensä peikonlehdelle käytetään sellaisia ruskeita kookoskeppejä, mutta itse en niiden ulkonäöstä välitä ja halusin näkymättömämmän ratkaisun. Kiinnitimme tuen suoraan seinään ja tukena käytettiin keittiötarvikkeille tarkoitettua tankoa, jollainen meillä on myös keittiötason päädyssä. Viimeisessä kuvassa näkyy kasvituki asennettuna seinään, mutta ilman kasvia.   Peikonlehdelle kasvutuki seinään    

Makuuhuone

Edellisenä viikonloppuna sattui niin huono ulkoilusää, että sai rauhassa keskittyä kuvaamiseen. Pitkästä aikaa jakoon makuhuonekuvia. Lähes kaikki on ennallaan, mutta aina kuitenkin jotain pientä on muuttunut.    

Turvaportti portaisiin

Tähän väliin pari kuvaa meidän portaissa olevista turvaporteista. Itse en meinannut millään löytää tietoa, tai kokemuksia ei kiinteästi sijoitettavista turvaporteista, joten tässä avuksi muille, jotka tuskailevat saman ongelman kanssa. Päädyimme hankkimaan Baby Dan premier merkkiset turvaportit, jotka oli suunniteltu siihen, että kun ne poistetaan, kiinnityksestä ei jää jälkeäkään. Lisäksi ehtona oli, että toinen puoli piti saada asennettua tukevasti pyöreää tankoa vasten. Lisävarusteena myydystä y-kappaleesta kuva viimeisenä. Hankintapaikkaa en enään muista (muuttohässäkässä tilasin sieltä mistä halvimmalla satuin saamaan), mutta googelttamalla löytyy useampi vaihtoehto liikkeistä mitkä näitä myyvät. Tähänastisen kokemuksen perusteella olen tyytyväinen porttiin ja toivon että renkulat eivät paina seinään minkäänlaista jälkeä. Voin kertoa myöhemmin miten kävi. Portti on pääasiassa metallia, josta syystä hyvin jämäkän oloinen, lisäksi lukon avausmekanismi sisältää kolme eri asiaa