Siirry pääsisältöön

Takka

Meille on valmistumassa Tulikiven Vaala takka, osalaattapintaisena ja valkoisella hiertopinnoitteella. Alemmassa kuvassa näkyy meidän takan tilanne tällä hetkellä, pinnasta puuttuu vielä hiertopinnoite ja laattojen välistä saumaus. Luukut ovat samat mitkä havainnekuvassa, mutta alkuperäiseen malliin nähden takan nurkat on suoristettu.

Pataleipä ohje on jo odottelemassa aikaa milloin päästään lämmittämään takkaa kunnolla.

Kuva www.tulikivi.fi


Kommentit

  1. Meillä on samantyylinen Kermansaven.Yläosassa on tuo leivinuuniluukku.En kyllä sitä juurikaan käytä.Mutta muutoin takka lämpiää talvella harva se päivä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä oli myös vaihtoehtona ottaa erillinen uuni takan yhteyteen, mutta päädyimme valitsemaan pelkän takan. Takassa pystyy kuitenkin valmistamaan lihapadat samalla tavalla kuin entisen kotimme leivinuunissakin.

      Sattuisiko teillä olemaan takan yhteydessä korvausilmaputkea? Minua kiinnostaisi suuresti kuulla käyttökokemuksia, mikäli tällainen löytyy?

      Poista
  2. Takkamalleja etsiessä eksyin blogiisi :) kiitoksia mukavista lukuhetkistä blogisi parissa! Jään seuraamaan mielenkiinnolla sillä meillä myös talonrakennusprojekti meneillään :)

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Mukavaa, kun jätät viestin.

Suosittelen tekstejä

Peikonlehti

Peikonlehti kurottelee kattoon ja tähän asti se on kasvanut seinää vasten ilman tukea. Mittaa on niin reilusti, että kasvi oli pakko tukea jollain keinolla, ettei se vahingossa kaadu ja katkea. Yleensä peikonlehdelle käytetään sellaisia ruskeita kookoskeppejä, mutta itse en niiden ulkonäöstä välitä ja halusin näkymättömämmän ratkaisun. Kiinnitimme tuen suoraan seinään ja tukena käytettiin keittiötarvikkeille tarkoitettua tankoa, jollainen meillä on myös keittiötason päädyssä. Viimeisessä kuvassa näkyy kasvituki asennettuna seinään, mutta ilman kasvia.   Peikonlehdelle kasvutuki seinään    

Terassin uusi pinta

Niinähän siinä sitten kävi, vaikka toisin vannoin. Meille ei enään tule sävytettyä terassia, kun sen kunnostuksessa on joka vuosi niin kova urakka. Vannomisesta huolimatta, terassi on nyt on käsitelty sävytetyllä Virtasen öljyllä ruskeanharmaaksi ja hyvältähän se näyttää. Pelkän ulkonäön vuoksi emme terassia öljynneet, vaan pelkäsimme lämpökäsitellyn puun alkavan halkeilla ja tikkuuntua ajan myötä. Etelään avautuva iso terassimme on lähes koko päivän auringon armoilla ja se alkoi jo näkymään terassin kunnossa. Käsittelimme laudat värittömällä Virtasen öljyllä edellisenä kesänä ja siltikin auringon vaikutus näkyi jo pahasti laudoissa. Myyjä kertoikin nyt, että sitä parempi UV-suoja mitä tummempi sävytys öljyssä on, joten päädyimme tummaan harmaaseen. Tällä kertaa panostimme myös työvälineisiin, painepesuriin hommattiin terassipesuri vaihtopää, joka oli mielestäni koko 35 euronsa arvoinen ostos. Terassipesuri ei roiskinut likaisia vesiä pitkin ikkunoita tai seiniä ja terassista tuli

Istuinpäällisen verhoilu

Siirrän istuinpäällisen verhoiluohjeen vanhasta sulkemastani blogistani tänne.  Ensimmäisenä tärkeimmät, eli työkalut. Vanhan verhoilun poistamisessa ja uuden asentamisessa käytin oheisia työkaluja. Kangassakset, Papukaijapihdit, minikokoinen sorkkarauta, niittari ja siihen sopivia niittejä (korkeus 6mm, mutta voisivat varmaan olla korkeampiakin).  Ensin poistetaan vanha verhoilu, johon minisorkkarauta on oiva väline. Kuvan asettelu on vain malliksi, koska yleensä laitan sorkkaraudan kankaan ja puun väliin, jolloin käytän kangastakin apuna, että saan niitin toisen reunan irti puusta.    Kun niitin reuna on irroitettu, sen saa helposti pihdeillä irti. Irroita kaikki niitit ja alkuperäinen kangas, sekä tarkista tarvitseeko pehmusteita vaihtaa. Kun istuinosa on valmis uudelle kankaalle, asettele kangas pöydälle ja istuinosa sen päälle. Tarkista, että istuin on keskellä, jolloin kangasta jää terpeeksi kaikille reunoille. Kangas niitataan yksi reuna kerrallaa